Феродо и феродови спирачни ленти

Актуално
Шоурум и складова база в гр. Бургас

За нашите клиенти от Югоизточна България от месец Септември 2020г. отвори врати новия ни шоурум и складова база в гр. Бургас. Очакваме ви на адрес гр. Бургас, Промишлена зона Север, ул. Крайезерна № 175, както и на телефон 056 700 456, мобилен 0878 358 20

Повече...
IWIS Germany - Ние движим света - Повече от 100 години иновативни за вашата кола

„Идеята с веригата на велосипеда се оказа успешна." Ето как основателя на компанията Йохан Баптист Винклхофер небрежно посочва старта на първия си продукт, прецизна верига с висока производителност, носеща марката JWIS (Joh. Winklhofer & Söhne).

Повече...
СРI Germany

СРI Германия избра за официален представител за България фирма Авангард Консулт, с което портфолиото ни се увеличи с още един утвърден световен бранд предлагащ висококачествени продукти в областта на индустрията и машиностроенето.

Повече...
FAG INA -SCHAEFFLER Group- Лагери

От 2013 година Авангард Консулт е поканен да се присъедини към екипа и групата на дистрибуторите на SCHAEFFLER Group (FAG и INA).

Повече...
ESBELT® Spain-Транспортни ленти

От 2010 Авангард консулт е представител за България на ESBELT® Spain - плоски ремъци и транспортни ленти

Повече...
Феродо и феродови спирачни ленти


Феродо и феродови спирачни ленти /Brake Bands/


Феродовите спирачни ленти на Gambit са предназначени за всички видове барабанни спирачки и съединители в най-неблагоприятни условия на работа. Характеризират се с висок и стабилен коефициент на триене, който е малко по-различен под влияние на температурата. Осигурява и гарантира спазването на най-високите изисквания за безопасност, тъй като, поради техния дизайн, те не са податливи на повреди дори и в най-лошия случай.

Феродовите ленти, се характеризират с висока якост, термично стабилни, с висок коефициент на триене на нишките. Специалната патентована тъкан гарантира, че дори и в най-неблагоприятните условия, лентата не се разделят и не се прекъсва, дори и при прекъсване на отделни влакна. Специално синтетично масло импрегнирано в лентата гарантира стабилни спирачни условия в широк температурен диапазон.

Благодарение на своите безспорни предимства феродовите плетени спирачни ленти се използват в най-взискателните и специални условия на работа. Прилагат се главно в барабанни спирачки на тежки машини, които изискват висока надеждност и ефективност на спиране, където в рамките на работния процес се повишава температурата, както и на такива места, където е необходима висока надеждност на триещия се материал, като например смукателни машини за асансьори, повдигачи и багери в открити рудници и кариери, пристанищни и корабни асансьори и кранове, леярски кранове и промишлени преси.


Приложение:

Плетената спирачна лента BAC е единствената лента, одобрена от Полското минно управление за използване в подемни телфери, които са най-критичните устройства за превоз на хора, изтъкана от керамична прежда с много тънки моновлакни, подсилени с месингова тел. Телта е предназначена да осигури механично укрепване и отвеждане на топлината от работната зона чрез триене. Специално многослойни тъкани предотвратяват разслоението на подплатата при високи натоварвания по време на спиране. Импрегнирането на плетените с високо качествени съставки от естествени и синтетични смоли, създава много надежден и хомогенен триещ се материал.